flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся другий щорічний загальнонаціональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці»

26 червня 2018, 17:27

26 червня 2018 року в приміщенні Територіального управління державної судової адміністрації в Львівській області представникам місцевих ЗМІ та працівникам судів області було надано можливість спостерігати за перебігом подій на другому щорічному форумі, що проходив у м. Києві, в режимі відео конференції.

    Форум організовано за підтримки Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні, Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України, Верховного Суду України, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, Центру демократії та верховенства права, Громадського об’єднання «Детектор медіа», Інституту масової інформації, Національної спілки журналістів України.

    Представники ЗМІ та судової системи ознайомились із вітчизняним та зарубіжним досвідом налагодження комунікації між судами та ЗМІ, обмінялись думками, ідеями, пропозиціями щодо налагодження взаємодії між журналістами та судами та як досягнути максимального ефекту для обох сторін.

            В перерві форуму на регіональному рівні проведено дискусію про те, чого не вистачає судам та ЗМІ для належної співпраці. Зокрема, головним редактором інформаційного агентства «Leopolis.news» Андрієм Болкуном було звернуто увагу на недостатності інформації про практичну діяльність судів, запізнення в публікаціях щодо резонансних справ на веб-сторінках судів, а також, на його думку, ще присутній страх діалогу.

            Як підсумок, - є над чим задуматись та працювати в напрямку покращення співпраці, розширювати її можливості, адже і суди, і журналісти працюють для суспільства.