flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У місті Києві відбувається конференція «Належне відправлення правосуддя – запорука громадської довіри до суду»

20 квітня 2018, 09:51

     19-20 квітня 2018 року у місті Києві відбувається конференція «Належне відправлення правосуддя – запорука громадської довіри до суду», яку Програма USAID «Нове правосуддя» проводить спільно з Вищою радою правосуддя, Радою суддів України та Державною судовою адміністрацією України.

     Учасниками заходу є представники судів, установ системи правосуддя та органів суддівського самоврядування, громадянського суспільства, правничих шкіл, аналітичних центрів, професійних правничих організацій, засобів масової інформації, а також архітектори, сценаристи, експерти з комунікацій та представники міжнародних донорських організацій, які підтримують реформи у секторі юстиції та розвиток незалежних ЗМІ в Україні.

     В заході бере участь начальник Територіального управління державної судової адміністрації України в Львівській області Віктор Дейнека.

     В перший день конференції учасники ознайомились з досвідом експертів із США та Великобританії, обговорили фактори, які впливають на рівень довіри суспільства до суду, та роль взаємодії судів та ЗМІ в контексті формування певного сприйняття громадськістю судової влади та її репутації в суспільстві. Вони також дізналися про виклики, які доводиться долати, щоб створити цікаві та привабливі для аудиторії телепроекти про суд, та як використовувати можливості соціальних медіа для підвищення рівня відкритості та прозорості судової влади.