flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась презентація проекту «Запровадження інноваційної моделі оцінювання роботи судової системи «Контрольний перелік»

21 березня 2018, 14:13

    21 березня 2018 року в Територіальному управлінні державної судової адміністрації України в Львівській області відбулась презентація проекту «Запровадження інноваційної моделі оцінювання роботи судової системи «Контрольний перелік».

    Проект презентовано керівникам апаратів апеляційних та місцевих судів м. Львова та Львівської області, які будуть респондентами опитування.

    Мета проекту: підвищення ефективності правосуддя через впровадження інноваційних підходів в судове адміністрування та в процес оцінювання роботи судів. Цьому сприятиме підтримка процесів моніторингу та вимірювання комплексних змін в судовій системі щодо її незалежності та підзвітності, якості судового адміністрування, доступу до правосуддя та довіри громадян до судової влади.

    Під час наради-презентації обговорено питання опитувальника «Рівень відповідності судової системи України Контрольному переліку сприяння якості правосуддя та роботи судів Європейської комісії з питань ефективності правосуддя (CEPEJ)» та надано консультації про механізм його заповнення.

    Опитування буде проводитись на двох рівнях: місцевому (місцеві суди) та регіональному (апеляційні суди та територіальні управління Державної судової адміністрації України) та проходитиме з 26 березня по 05 квітня 2018 року (один суд заповнює один опитувальник в електронному вигляді).

    Оцінюванню підлягають ключові аспекти діяльності судів:

  • доступ до правосуддя та комунікація з відвідувачами і громадськістю;
  • довіра та впевненість громадськості;
  • кадрові ресурси;
  • робочі та операційні процеси;
  • інформаційні технології;
  • управління фінансами;
  • управління інфраструктурою та безпека суду.

    Львівська область бере участь в опитуванні як одна з пілотних (участь в опитуванні беруть також місто Київ, Одеська та Хмельницька області).

    Зібрані дані опитування будуть опрацьовані, проаналізовані та допоможуть визначити питання із Контрольного переліку, що потребують уваги, розробки нової політики або зміни існуючої, а також зосередитись на конкретних питаннях якості.

      Довідково: Опитування проводиться Громадською організацією «Інститут судового менеджменту» в рамках проекту «Запровадження інноваційної  моделі оцінювання роботи судової системи «Контрольний перелік», який здійснюється за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».