flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В місті Одесі відбулось навчання «Запровадження інформаційних технологій в судочинстві та заповнення інформаційних прогалин у співпраці судової системи та суспільства»

03 березня 2018, 09:05

    02 березня 2018 року в приміщенні Київського районного суду міста Одеси відбулось навчання для суддів та працівників апаратів судів Львівської, Івано-Франківської, Рівненської та Закарпатської областей на тему: «Запровадження інформаційних технологій в судочинстві та заповнення інформаційних прогалин у співпраці судової системи та суспільства».

    Навчання проводилось в рамках реалізації пілотного проекту «Електронний суд» Громадською організацією «Асоціація слідчих суддів України» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку «Нове правосуддя» (USAID), який впроваджується з 2015 року в трьох судах Одеської області: Апеляційному суді Одеської області, Київському районному суді міста Одеси та Овідіопольському районному суді Одеської області.

    В навчанні взяла участь заступник начальника Територіального управління державної судової адміністрації України в Львівській області Марія Коник.

    Голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін у вступному слові описав стан запровадження проекту «Електронний суд».

    Працівники структурних підрозділів суду продемонстрували практичні аспекти діяльності системи «Електронний суд».

    Власну систему електронного документообігу «Е-прокуратура» презентував представник прокуратури Одеської області Олександр Андронік, а її прес-секретар Інна Верба розповіла про прес-секретаря як сполучну ланку між державними органами та ЗМІ.

    Як заповнити інформаційні прогалини у співпраці судової системи та суспільства роз'яснив голова «Спілки юристів Одеської області» Олександр Рябець, а майстер-клас для суддів-спікерів та прес-секретарів провів головний редактор інформаційного порталу «Інфопорт» Дмитро Яіцький.

    У другій частині заходу завідувач кафедри цивільного процесу Національного університету «Одеська юридична академія» Неллі Голубєва проаналізувала міжнародний досвід системи електронного суду, зокрема, Великої Британії, Сполучених Штатів Америки, Китаю, Південної Кореї, Італії, Польщі, Норвегії та Сінгапуру.

    Також учасники заходу ознайомились зі специфікою роботи структурних підрозділів суду в системі «Електронний суд» та взяли участь в судовому засіданні із застосуванням можливостей цієї системи.

    За результатами навчання учасники отримали відповідні сертифікати.