flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

20 червня 2012 року начальник Територіального управління державної судової адміністрації України в Львівській області Юлія Попович відвідала з робочим візитом Пустомитівський районний суд Львівської області

20 червня 2012, 15:58
20 червня 2012 року начальник Територіального управління державної судової адміністрації України в Львівській області Юлія Попович відвідала з робочим візитом Пустомитівський районний суд Львівської області.
Під час візиту начальником територіального управління спільно з в. о. голови суду Євгеном Данилівим проведено спільну нараду з суддями та працівниками апарату суду з робочих питань та оглянуто приміщення суду щодо умов праці суддів та працівників апарату суду.
Нараду розпочав в. о. голови Пустомитівського районного суду Львівської області Євген Данилів, який повідомив мету візиту та представив колективу начальника управління Юлію Попович.
Начальник управління Юлія Попович перед початком доповіді з робочих питань звернула увагу всіх присутніх на необхідності підтримання та утвердження авторитету судової влади та Пустомитівського районного суду Львівської області зокрема, у суспільстві. Вказала на важливість роботи кожного працівника апарату, який повинен професійно та гідно виконувати свої посадові обов'язки, та, в межах наданих законом та посадовими інструкціями повноважень, надавати допомогу кожному громадянину, який звертається до суду.
Начальник управління повідомила про необхідність інформування колективу про стан фінансування суду та необхідність спілкування в рамках оперативних нарад з метою правильного визначення пріоритетів для матеріально-технічного та організаційного забезпечення роботи суду. Наголосила на необхідності злагодженої роботи апарату суду та Територіального управління державної судової адміністрації України в Львівській області, та звернула увагу, що саме від неухильного виконання завдань територіального управління щодо подачі належно обґрунтованих пропозицій з різних питань залежить правильне визначення пріоритетів у забезпеченні та організації роботи суду.
Юлія Попович проінформувала суддів та працівників апарату суду про стан матеріально-технічного забезпечення Пустомитівського районного суду Львівської області у 2011році та у першому півріччі 2012 року, окреслила перспективи фінансування у 2012 році, повідомила про деякі питання виплати заробітної плати працівникам апарату суду, перспективи її збільшення за рахунок виділення додаткових коштів із загального фонду Державного бюджету України, тощо.
На нараді також обговорено актуальні питання організації роботи суду у зв’язку з набранням чинності 20 листопада 2012 року нового Кримінального процесуального кодексу України, зокрема, щодо необхідності збільшення штату у зв’язку із введенням інституту слідчих суддів та щодо порядку формування списку присяжних.
Зокрема, обговорено пропозиції суддів Пустомитівського районного суду Львівської області щодо критеріїв визначення необхідної кількості додаткових посад суддів, помічників суддів та секретарів судових засідань відповідно. За результатами обговорення начальником управління запропоновано надати обґрунтовані додаткові пропозиції до територіального управління для подальшого врахування в роботі.
Також начальник управління Юлія Попович проінформувала про готовність судів м. Львова та Львівської області до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні, зокрема щодо виконання вимог Закону України „Про особливості провадження у справах про адміністративні правопорушення в період проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні” та повідомила, що жодної справи за участю іноземних громадян, яка повинна розглядатись в порядку визначеному вказаним законом, до місцевих загальних судів Львівської області не надходило.
В рамках візиту начальник управління Юлія Попович оглянула приміщення суду та обговорила найбільш актуальні питання забезпечення суду у 2012 році, звернула увагу на необхідності завершення процедури оформлення документації на приміщення суду та нагальній потребі у збільшенні площі приміщення суду.