flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Олексій Сальніков: «Злагоджені дії представників Нацполіції, спецпризначенців, представників ССО запобігли людським жертвам як серед учасників засідання, суддів, працівників апарату, так і відвідувачів суду»

06 липня 2023, 08:27

Голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков відреагував на надзвичайну подію, що сталася сьогодні ввечері в Шевченківському районному суді міста Києва.

За інформацією ЗМІ та керівництва Міністерства внутрішніх справ України, підозрюваний у теракті під Верховною Радою України, що відбувся 31 серпня 2015 року, Ігор Гуменюк, сьогодні поранив двох спецпризначенців та здійснив самопідрив. Спецпризначенці поранені, а підозрюваний загинув.

«Це безумовно надзвичайна і трагічна подія для нас, як для представників судової влади. З усіма обставинами цього випадку будуть розбиратися правоохоронні та слідчі органи, які встановлять всі обставини, що призвели до такої трагедії. Разом з тим, зазначу, що злагоджені дії представників Національної поліції, спецпризначенців, представників Служби судової охорони запобігли значним людським жертвам як серед учасників судового засідання, суддів, працівників апарату, так і відвідувачів суду», - наголосив Олексій Сальніков.

Він також зазначив, що наслідки руйнувань, які сталися внаслідок вибухів, будуть ліквідовані вже найближчим часом і робота суду припинятися не буде.

Т.в.о Голови Служби судової охорони Віктор Мороз також додав, що в ССО будуть ретельно розбиратися в ситуації, що призвела до таких наслідків, і по своїй лінії дадуть оцінку діяльності співробітників Служби судової охорони.

Пресслужба ДСА України