flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Львові відбувся Благодійний турнір із футзалу серед адміністративних судів України

03 липня 2023, 13:14

У перший день липня у спортивному комплексі «БОСКО-АРЕНА» відбувся благодійний турнір із футзалу серед команд адміністративних судів України, метою якого був збір коштів для потреб Військово-медичного клінічного центру Західного регіону.

Турнір було проведено Касаційним адміністративним судом у складі Верховного Cуду спільно з Восьмим апеляційним адміністративним судом в рамках проведення Днів адміністративної юстиції України у 2023 році.

Участь у турнірі, крім команд судів-організаторів – Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду та Восьмого апеляційного адміністративного суду, взяли команди Івано-Франківського окружного адміністративного суду та Львівського окружного адміністративного суду.

У відкритті турніру взяли участь голова КАС ВС Михайло Смокович, член Вищої ради правосуддя Олександр Сасевич, заступник голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Руслан Сидорович, голова Восьмого ААС Олег Заверуха, голова Сьомого ААС Віталій Кузьмишин, голова П’ятого ААС Олександр Джабурія, голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, , начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Володимир Книгиницький, а також судді КАС ВС та Восьмого ААС, судді та голови окружних адміністративних судів Восьмого апеляційного адміністративного округу, духовенство. Також, захід зібрав чимало прихильників футзалу з числа суддів та працівників апаратів судів адміністративної юрисдикції та членів їхніх сімей.

За результатами зіграних матчів у напруженій боротьбі володарем кубку Благодійного турніру із футзалу серед адміністративних судів України стала команда Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду.

Однак, основною метою змагань, була не перемога однієї з команд, а власне збір коштів для потреб Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, які будуть використані для лікування поранених військовослужбовців, які постраждали внаслідок агресії російської федерації, у вигляді витратних матеріалів для остеосинтезу та імплантації. Під час турніру для потреб госпіталю вдалось зібрати понад 400 тисяч гривень.

Сила українців полягає не лише в доблесній армії, хоробрості та непереборному бажанні захищати свою землю, а й у єдності. Поки наші воїни успішно відбивають ворожі атаки, а лікарі та пожежники рятують життя, головне завдання тих, що залишилися в тилу, — підтримка захисників.

Дякуємо всім командам за участь у турнірі, а усім благодійникам за активну підтримку благодійної ініціативи! Продовжуємо допомагати нашим воїнам, аби наблизити перемогу!

Довідково:

6 липня 2005 року Верховна Рада України прийняла Кодекс адміністративного судочинства України, чим утвердила правову гарантію захисту прав, свобод та інтересів людини і громадянина у сфері публічно-правових відносин, а також відкрила нову сторінку в історії становлення та розвитку адміністративної юстиції незалежної України.

З метою зміцнення авторитету судової влади та покращення доступу до правосуддя зборами суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду у 2018 році прийнято рішення про відзначення щороку, з 20 червня до 10 липня Днів адміністративної юстиції України.