flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВРП привітали новообраних членів ВККС України

06 червня 2023, 09:40

Голова Вищої ради правосуддя Григорій Усик від імені всього складу ВРП привітав з призначенням на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, які успішно пройшли всі етапи конкурсу. 

Він зазначив, що робота у відновленому органі суддівського врядування буде не менш складною, ніж сам конкурс. 

«Саме на вас судова влада та суспільство покладають надію на оновлення суддівського корпусу. Перед ВККС постають такі завдання, як добір суддів, кваліфікаційне оцінювання, проведення конкурсів до апеляційних суддів і Вищого суду з питань інтелектуальної власності», - сказав очільник ВРП. 

Григорій Усик зазначив, що виконання цих завдань потребуватимуть самопожертви. Водночас, зважаючи на підтверджені конкурсантами якості, які були критеріями відбору – доброчесність, професійна компетентність, політична нейтральність, професійний і життєвий шляхи, досвід попередньої роботи і здатності працювати в колективі – дають впевненість у тому, що новий склад ВККС України зможе подолати виклики, які перед ними постали. 

Члени Вищої ради правосуддя пообіцяли новообраним колегам допомагати у становленні їхньої роботи та побажали плідної діяльності на відновлення довіри і авторитету судової влади.