flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок Жидачівського районного суду Львівської області засудженому на 13 років та 6 місяців за вбивство чоловіка залишено без змін

27 квітня 2023, 13:30

28 березня 2023 року в режимі відеоконференції у відкритому судовому засіданні розглянуто апеляційну скаргу захисника на вирок Жидачівського районного суду Львівської області від 11 січня 2023 року про обвинувачення гр.Л. у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 115, ч.2 ст.185, ч.3 ст.185, ч.3 ст.357 КК України.

Вироком суду першої інстанції обвинуваченого визнано винуватим у вчиненні вбивства чоловіка та призначено остаточне покарання за сукупністю вироків у виді 13 років 6 місяців позбавлення волі.

Відповідно до матеріалів справи, 09 листопада 2021 року,обвинувачений приблизно в нічний період часу, знаходячись у житловому будинку потерпілого в місті Ходорів Стрийського району Львівської області, на ґрунті особистих неприязних відносин, які виникли між ним та потерпілим, реалізуючи свій злочинний умисел, використовуючи фізичну перевагу над потерпілим, наніс йому руками численні удари в ділянку голови, шиї, спини та тулубу. Після чого, віднайшов в приміщенні будинку пневматичну гвинтівку, за допомогою якої продовжив наносити численні удари по різних ділянках тіла потерпілого, а також наніс невстановленим гостро-ріжучим предметом удари в ділянку спини та шиї, в результаті чого настала смерть потерпілого.

Крім того, реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на протиправне заволодіння чужим майном, з корисливих мотивів вчинив таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, тобто кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.185 КК України, поєднане з проникненням в житло, вчинене повторно, тобто кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст.185 КК України та незаконне заволодіння будь-яким способом іншим важливим особистим документом, тобто кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст.357 КК України.

Не погоджуючись із вироком суду захисник подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати вирок суду першої інстанції, а кримінальне провадження направити на новий судовий розгляд до Жидачівського районного суду.

Прокурор заперечив доводи апелянта, вважаючи вирок суду законним та обґрунтованим, оскільки незважаючи на заперечення обвинуваченим своєї вини, його винуватість у вчиненні інкримінованого злочину повністю і об`єктивно доводиться доказами, зібраними в ході досудового слідства та дослідженими судом першої інстанції.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду постановила залишити без задоволення апеляційну скаргу, а вирок суду першої інстанції – без змін.