flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Під Олешками, що на Херсонщині, загинув боєць батальйону "Феміда" Ігор Григоренко

29 березня 2023, 15:38

Під окупованими Олешками, що на Херсонщині загинув боєць батальйону "Феміда" Ігор Григоренко на псевдо "Вертоліт". Про це повідомив командир формування Едуард Леонов.

"Ворог вчергове виявив свою нелюдську сутність. Російські військовики виклали в мережу світлини розстріляного ними бійця "Феміди". В запеклому бою на островах під окупованими Олешками, окупантам вдалось захопити в полон пораненого "фемідівця" з позивним "Вертоліт". І ось тепер росіяни хизуються світлинами нашого побратима, вбитого пострілом в серце", - пише Едуард Леонов.

Ігор Григоренко - справжній Герой! Він воював з окупантами з 2014 року, керував бойовим гелікоптером, за що і отримав позивний "Вертоліт". Був важко поранений і вже не зміг літати. Але пішов в тероборону і з першого дня повномасштабної агресії став на захист рідного Херсону.

З моменту створення добровольчого формування "Феміда", досвідчений "Вертоліт" взяв під свою опіку добровольців-новобранців: навчав військовій справі, ділився бойовим досвідом, організовував перші "фемідівські" розвідувальні спецоперації на передовій.

Нагадаємо: батальйон "Феміда" сформовано переважно з представників правничих професій. Раніше ми писали, що "Добровольче формування "Феміда" Чорнобаївської територіальної громади №1" було створено 26 квітня 2022 року, а вже 23 травня 2022 року, наказ про призначення командиром формування Едуарда Леонова підписав Командувач Сил територіальної оборони ЗСУ, генерал-майор Ігор Танцюра.

Пресслужба ДСА України