flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Верховного Суду провів робочу нараду з головами судів Львівщини

27 березня 2023, 11:38

 

У Львівському апеляційному суді 24 березня 2023 року відбулась робоча нарада голови Верховного Суду Всеволода Князєва, а також голови Державної судової адміністрації України Олексія Сальнікова та голови парламентського комітету з питань правової політики Дениса Маслова з головами судів першої та апеляційної інстанції Львівської області.

Упродовж минулого року суди України розглянули 2,7 млн справ. Ця цифра свідчить про те, що судді не злякалися, залишилися вірними присязі та продовжили здійснювати правосуддя. У кожному з регіонів країни суди стикаються з різними труднощами і проблемами. Безумовно, найскладніша ситуація – в населених пунктах, що розташовані безпосередньо поруч із лінією фронту. Втім, навіть попри небезпеку судді продовжують розглядати справи.

Про це зазначив Голова Верховного Суду Всеволод Князєв під час робочої наради з головами судів першої та апеляційної інстанцій Львівської області.

Очільник ВС висловив вдячність кожному судді, який сумлінно продовжує виконувати свою роботу, наближаючи нашу спільну Перемогу. Він додав, що суди на Львівщині взяли на себе значний обсяг навантаження з огляду на міграцію населення всередині країни.

«Я щиро дякую всім суддям, які продовжують розглядати справи в умовах надмірного навантаження та допомагають колегам, які через війну стали вимушеними переселенцями», – додав Всеволод Князєв.

Також Голова ВС поінформував про поточний стан справ у судовій системі, зокрема про перебіг процесу відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, та акцентував на проблемі кадрового і фінансового забезпечення судів.

Приділив увагу Всеволод Князєв і питанням розгляду кримінальних проваджень щодо воєнних і військових злочинів, створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії та запровадження механізму відшкодування збитків, завданих російською федерацією.

Голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков розповів про стан матеріально-технічного забезпечення судів, а голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Денис Маслов висвітлив законодавчі ініціативи щодо вдосконалення законодавства у сфері судоустрою та вирішення нагальних проблем, спричинених російською агресією.

Під час наради Голова ВС, очільник ДСА України та голова Комітету з питань правової політики відповіли на запитання, які на сьогодні турбують суддів найбільше і потребують негайного вирішення.

Верховний Суд