flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Галицьким районним судом м. Львова взято під варту підозрюваних в умисному вбивстві та пограбуванні будинку колишнього голови Миклашівської сільської ради на Львівщині

02 липня 2020, 16:01

     30 червня та 01 липня цього року слідчим суддею були розглянуті клопотання Слідчого управління ГУ Національної поліції у Львівській області щодо обрання запобіжних заходів у виді тримання під вартою двом мешканцям Львівщини 1991 та 1994 року народження.

     Особи підозрюються у нападі на будинок колишнього голови сільської ради с. Миклашів Пустомитівського району Львівської області, який мав місце 21 червня 2020 року. Відповідно до клопотань слідчого, ході нападу підозрюваними було нанесено тілесні ушкодження дружині господаря, а самого ексголову сільради вбито; з будинку викрадені грошові кошти та цінне майно.

      Діяння підозрюваних кваліфіковані за п. 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України, як умисне вбивство, в чинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, а також як розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах.

      У разі визнання винними підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.
     Слідчими за дозволом суду підозрювані були затримані 28 червня 2020 року та доставлені до слідчого судді протягом 36 годин.

     Судом відносно двох підозрюваних обрані запобіжні заходи у виді тримання під вартою без визначення застави.