flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У всіх судах Львівщини впроваджуються сценарії інтеграції Порталу Дія.

08 грудня 2023, 15:17

У всіх судах м. Львова та Львівської області впроваджуються сценарії інтеграції Порталу Дія задля підвищення цифровізації Львівської області та з метою забезпечення виконання положень Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

Міністерством цифрової трансформації України раніше розроблено сценарії інтеграції Порталу Дія (Шеринг та Дія-QR), в інформаційні системи різних установ, де є необхідність перевірки дійсності документів, отримання копій документів, які посвідчують особу або підписання документів.

Львівська обласна військова адміністрація ініціювала проведення навчання щодо впровадження сценаріїв інтеграції Порталу Дія для судів Львівщини та Територіального управління Служби судової охорони у Львівській області, яке було організоване Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Львівській області.

Вказане навчання проведено Львівською обласною військовою адміністрацією у співпраці з Міністерством цифрової трансформації і вже за декілька днів в судах почалось впровадження сценаріїв інтеграції Порталу Дія, зокрема ідентифікація особи.

За сприяння керівництва Територіального управління Служби судової охорони у Львівській області, створено службовий акаунт для працівників ТУ ССО у Львівській області, які за допомогою QR-коду здійснюють перевірку електронних документів особи на контрольно-пропускному пункті в приміщенні відповідного суду.

Таким чином, в приміщенні суду кожен громадянин має право пред’явити цифрові документи замість та без додаткового пред’явлення паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Впровадження цифрових інструментів у судову установу підвищує її ефективність, забезпечує безпеку та робить більш доступною для громадян. Такий крок сприяє сучасній трансформації правосуддя та робить Львівщину лідером в цифровому розвитку.