flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Петра Талпу призначено на посаду заступника Голови Служби судової охорони (з організаційно-управлінської діяльності)

16 квітня 2024, 10:51

16 квітня 2024 року Вища рада правосуддя призначила Талпу Петра Валентиновича на посаду заступника Голови Служби судової охорони (з організаційно-управлінської діяльності).

Відповідно до статті 161 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» Голова Служби судової охорони має заступників, які за його поданням призначаються на посади за результатами відкритого конкурсу і звільняються з посад Вищою радою правосуддя.

Частиною другою статті 163 цього Закону встановлено, що призначення на посади співробітників Служби судової охорони (крім призначення на рівнозначні або нижчі посади) здійснюється виключно за результатами конкурсу, що проводиться Державною судовою адміністрацією України в порядку, визначеному Вищою радою правосуддя.

За результатами загального рейтингу кандидатів на зайняття вакантної посади заступника Голови Служби судової охорони (з організаційно-управлінської діяльності) Петра Талпу визначено переможцем.

«Маю чітке розуміння, чого потребує Служба судової охорони на нинішньому етапі. Готовий підтримувати Служу судової охорони в цілому та Голову Служби для отримання й досягнення бажаних результатів, яких від нас чекають», – запевнив новопризначений заступник Голови Служби судової охорони Петро Талпа.

До основних повноважень заступників Голови Служби, зокрема, належать управління та координація діяльності структурних підрозділів у Центральному апараті Служби та її територіальних управліннях, забезпечення організації охорони громадського порядку в судах, організація матеріального, технічного та ресурсного забезпечення, здійснення контролю за належним використанням та збереженням державного майна, озброєння та техніки, виконання інших повноважень, визначених законодавством.

Служба судової охорони